Hlavní obsah

VIDEO: Řidič v Brně napadl posádku sanitky, která spěchala k pacientovi

BRNO
Aktualizováno

Agresivní řidič napadl v Brně v noci na pondělí osádku vozu záchranné služby. Zdravotníkům, kteří spěchali k pacientovi, bránil muž svým vozem v průjezdu, osádku slovně a fyzicky napadl a snažil se poškodit jejich služební vůz.

Článek

Muž nejprve bránil sanitce, aby mohla jeho auto předjet. Když se to zdravotníkům nakonec podařilo, začal jejich vůz pronásledovat. Poté, co sanitka zastavila, muž její posádku slovně a fyzicky napadl.

Mluvčí zdůraznila, že nebezpečné byly zejména manévry, jimiž muž blokoval průjezd houkající a blikající sanitky. Řidič na tato znamení nereagoval, naopak sanitnímu vozu bránil v jízdě z pruhu do pruhu.

Útok se odehrál po 23. hodině. Záchranářům se podařilo včas zavolat strážníky, kteří agresivního řidiče zatkli, takže nedošlo ke zranění. Nyní se případem zabývají brněnští kriminalisté. Důvod řidičova chování není znám.

V Plzni dostal záchranář od zraněného pěstí do nosu

Další případ napadeného záchranáře vyšetřují policisté v Plzni. K incidentu došlo v pondělí dopoledne v ulici Za vodárnou. Zraněný muž, který potřeboval ošetřit, napadl jednoho z členů posádky záchranné služby. Pořádek museli sjednat až přivolaní policisté, kteří agresora zpacifikovali.

"Muž ležel na zemi a nejevil známky života. Na hlavě měl krvavé zranění. Když se k němu lékař sklonil, vylétla pěst. Muž začal být agresivní a museli jsme přivolat policii. Za její asistence jsme pak zraněného muže převezli k ošetření na chirurgii,“ popsala útok Lenka Ptáčková z dispečinku krajské záchranky. Podle ní pěst zasáhla záchranáře přímo do obličeje. "Byl pořádně otřesený,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám