Hlavní obsah

Spolujezdec se na zadním sedadle nepřipoutal, zemřel na D1

Právo, jjí
JIHLAVA
Aktualizováno

Dálnice D1 byla v neděli odpoledne uzavřena na 124. kilometru ve směru na Brno kvůli vážné dopravní kolizi osobního auta. Jeden člověk přišel o život. Provoz se zastavil po čtvrté hodině a začaly se vytvářet kolony. Policie původně informovala, že se srazily čtyři vozy.

Článek

U neštěstí přistával i vrtulník záchranné služby. Poté, co byli zranění odvezeni do nemocnic, byl zprovozněn pomalý jízdní pruh.

Na vině byl zřejmě mikrospánek řidiče. Mrtvý muž seděl v době nehody na zadním sedadle. Nebyl připoutaný. Další dva lidé z havarovaného automobilu byli s lehčími zraněními převezeni do jihlavské nemocnice.

K nehodě mezi Kozlovem a Řehořovem na Jihlavsku došlo v šestnáct hodin, dálnice ve směru na Brno musela být zhruba půl hodiny zcela uzavřena.

„Na místě byli tři zranění. Jeden muž následkům zranění podlehl, další dva muži ve věku osmadvaceti a pětadvaceti let byli převáženi na chirurgickou ambulanci jihlavské nemocnice,“ uvedl ředitel zdravotnické záchranné služby na Vysočině Lukáš Kettner.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Starší ze zraněných utrpěl otřes mozku, mladší měl zlomený nos a oděrky v obličeji. Před sedmnáctou hodinou se mohlo v místě nehody jezdit jedním jízdním pruhem, kolony měřily přibližně tři kilometry.

Ostranění následků nehody trvalo do večera, vyšetřování bude pokračovat několik dnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám