Hlavní obsah

Při dvou ranních nehodách zemřeli tři lidé

Právo, Novinky, ČTK, pno, ib
JINDŘICHŮV HRADEC / TŘEMOŠNÁ
Aktualizováno

Dva osobní vozy se čelně srazily v neděli ráno u obce Mláka na hlavním tahu z Jindřichova Hradce do Třeboně. Při nehodě zemřeli dva lidé. Další člověk vyvázl z nehody s těžkým zranění. Jeden člověk zemřel v noci také při nehodě na Plzeňsku

Článek

Sedmadvacetiletý řidič Fordu Mondeo zemřel na místě nehody, jeho pětadvacetiletá spolujezdkyně pak podlehla následkům zranění v nemocnici. Řidič Fordu Focus je v jindřichohradecké nemocnici s těžkým zraněním. Okolnosti nehody policisté vyšetřují.

„Tragická nehoda se stala po půl čtvrté ráno u odbočky na Novosedly nad Nežárkou. Čtyřicetiletý řidič Fordu Focus přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru a srazil se s Fordem Mondeo,“ řekla mluvčí jihočeské policie Anna Drdová.

Dušičky začaly na Plzeňsku smrtí

Tragicky začal svátek zesnulých na Plzeňsku. Sto minut po půlnoci se na hlavní silnici u Třemošné zabil teprve šestadvacetiletý řidič. Jízdu vozu zastavil po smyku strom, spolujezdec byl těžce zraněn.

„Jeho vůz Renault Clio dostal v zatáčce u odbočky k hotelu Diana zřejmě smyk, narazil do svodidel, dopravní značky a nakonec do stromu. Muž za volantem nehodu nepřežil, spolujezdec utrpěl těžké zranění,“ řekla Právu mluvčí západočeských policistů Jolana Číhová.

Příčinou nehody byla patrně nepřiměřená rychlost, své mohla udělat i hustá mlha. „To, zda řidič neměl v krvi alkohol, ukáže teprve pitva,“ dodala Číhová. Na zdemolovaném voze je podle ní škoda za zhruba šedesát tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám