Hlavní obsah

Kajínek se přestěhoval do Karviné, aby si na Mírově moc nezvykl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Sotva si nejznámější doživotně odsouzený český vězeň Jiří Kajínek zvykl po loňském červnovém přesunu z Valdic na celu věznice v Mírově, musel se zase stěhovat. Ve čtvrtek je podle informací Práva přesunuli do nově zřízeného oddělení pro doživotně odsouzené ve věznici v Karviné.

Článek

"Jde o preventivní rotaci odsouzených, aby si příliš nezvykli na prostředí ve věznici, nespřátelili se s dozorci a ostatními vězni, což by jim pak umožnilo snadnější útěk z vězení,“ uvedl k tomu v pátek mluvčí Vězeňské služby ČR Robert Káčer.

V případě Kajínka jde o logický krok, protože to byl právě on, kdo před osmi lety utekl z Mírova. V říjnu 2000 se z cely mírovské věznice dostal pomocí lana a kusu železa, které se mu z okna podařilo přehodit přes hradbu a ukotvit. Po třech měsících svobody ho dopadlo speciální policejní komando. U sebe měl tehdy dvě pistole a granát.

Poprvé zaměstnal policejní pátrače už v lednu 1993, kdy se nevrátil z přerušení výkonu jedenáctiletého trestu, který si odpykával za loupež. Na útěku spáchal nájemnou vraždu podnikatele Štefana Jandy a jednoho jeho osobního strážce. Zadržen byl v srpnu 1993.

Kajínkovi loni v listopadu sebral veškerou naději Ústavní soud, když definitivně zamítl jeho žádost o obnovení procesu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám