Hlavní obsah

Policie dopadla muže podezřelého z vraždy v penzionu

Právo, hon
OPAVA

Policistům se podařilo dopadnout pětatřicetiletého Petra Kotku, který byl obviněn z vraždy bývalé přítelkyně v Jeseníku. Její tělo bylo nalezeno v pátek v jednom z místních penzionů. Hledaný muž byl zadržen v pátek v Opavě a k vraždě se přiznal. Motivem byly dlouhodobé problémy mezi partnery.

Článek

Po Petru Kotkovi vyhlásila policie pátrání v sobotu. K jeho dopadení výrazně přispěla spolupráce s médii, která zveřejnila jeho fotografii. Na Kotkův pohyb upozornili kriminalisty svědci v úterý.

"Hledaný muž se měl údajně pohybovat v Opavě. Policisté na situaci okamžitě zareagovali a v odpoledních hodinách podezřelého zadrželi. Muž nebyl ozbrojen, nekladl odpor,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Dodala, že muž byl obviněn z trestného činu vraždy. "Obviněný s policisty spolupracuje. Motivem jeho jednání byly v podstatě problémy, které vyplynuly z předchozího soužití se zavražděnou paní,“ dodala Štětínská.

Na možnost, že 34letá žena byla zavražděna, upozornila policii její čtrnáctiletá dcera už v noci na pátek. Tvrdila, že jí bývalý matčin přítel telefonoval a řekl jí, že matku zabil. O několik hodin později pak policii kontaktovala majitelka penzionu, která mrtvé tělo našla.

Reklama

Výběr článků

Načítám