Hlavní obsah

Ochranka se odmítá vyjádřit k incidentu premiéra

Právo, Novinky, jt, pno
PRAHA

Ředitel ochranné služby policie Lubomír Kvíčala odmítá komentovat práci svých podřízených při sobotním incidentu premiéra Mirka Topolánka s fotografem. Topolánek pracovníka médií napadl, když se pokoušel vyfotit jeho syna v kočárku. Kvíčala veškeré dotazy odmítá slovy: „Bez komentáře.“

Článek

Není tedy jisté, co bodyguardi dělali, když Mirek Topolánek levou rukou přišpendlil fotografa na zeď. A zda vůbec premiér v tu chvíli byl „pod ochranou“.

V neděli přitom Kvíčala Právu řekl, že se k incidentu vyjádří v pondělí, protože v sobotu službukonající policisté měli v neděli volno. „Osobně jsem na místě nebyl a nikdo mě neinformoval, že by byl nějaký problém. Takže teď žádné informace nemám. Ale zeptám se na to zítra,“ uvedl Kvíčala v neděli.

Mirek Topolánek měl incident s fotografem

Incident se odehrál v sobotu v době, kdy šel Mirek Topolánek do sídla ODS v Praze. Když zahlédl ve své těsné blízkosti fotografa, jak se snaží vyfotit jeho syna v kočárku, neudržel nervy na uzdě. Uštědřil fotografovi ránu pěstí a ten se zastavil až o zeď domu. Fyzický útok doplnil premiér i o verbální komentář.

Topolánek fotografa srazil na zeď a okřikl ho slovy: "Co ho fotíš?! Kde bereš tu drzost?!" Na tiskové konferenci se pak k této události ještě vrátil. "Žádný novinář nemá právo ohrožovat mé děti, a pokud to udělá, tak dopadne ještě hůře než dneska," pohrozil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám