Hlavní obsah

VIDEO: Auto plné lidí narazilo v Hradci Králové do stromu, čtyři mrtví

– HRADEC KRÁLOVÉ • Aktualizováno

Čtyři lidé v pondělí krátce před druhou hodinou ráno zemřeli u křižovatky Koruna v Hradci Králové poté, co jejich automobil narazil do stromu. Patnáctiletou dívku převezli záchranáři s lehkým zraněním do nemocnice. Příčinou nehody vozidla Opel Omega byla zřejmě nepřiměřená rychlost, řekla mluvčí hradecké policie.

Po nárazu auta do stromu zemřeli čtyři lidéVideo: ČTK

 
Článek

Při nehodě zemřel šestadvacetiletý řidič a pětapadesátiletý muž z Hradecka, šestnáctiletá dívka z Pardubicka a další muž ve věku mezi 20 až 30 roky. "Jeho totožnost zatím zjišťujeme," řekla mluvčí. Policisté pokračují ve vyšetřování nehody, u mrtvého řidiče byla nařízena soudní pitva, která by měla zjistit, zda nebyl pod vlivem alkoholu či drog.

Auto vyjíždělo z Hradce Králové směrem na Prahu, nehoda se stala na rovném přehledném úseku silnice. "Vůz se po průjezdu křižovatkou dostal mimo vozovku a ve velké rychlosti narazil do topolu," řekla mluvčí. Komunikace byla kvůli odstraňování dopravní nehody na několik hodin uzavřena. Policisté nezjistili na havarovaném vozidle technickou závadu, při nehodě vznikla škoda za zhruba 60 000 korun.

Nehoda se podle hasičů, kterým byla nahlášená v 01:49, stala mezi křižovatkou a podjezdem do Kuklen. Mluvčí hradeckých hasičů řekla, že při příjezdu hasičů na místo nehody byla patnáctiletá spolujezdkyně v péči lékařů, ostatní cestující silný náraz vymrštil z vozidla.

V Královéhradeckém kraji nejde letos o první tragickou nehodu se čtyřmi mrtvými. Na konci května zemřeli při nehodě osobního vozu u Rudníku na Trutnovsku čtyři Poláci. Příčinou nehody byla nepřiměřená rychlost, policie již řidiče vozu obvinila z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám