Hlavní obsah

Hospodská rvačka bratrů skončila smrtí jednoho z nich

– OSTRAVA
Právo, Aleš Honus

Z ublížení na zdraví s následkem smrti a také z výtržnictví obvinila policie ve čtvrtek 34letého muže kvůli zabití jeho o osm let staršího bratra. Oba muži se minulou středu porvali v jedné z restaurací v Ostravě-Dubině. Starší z nich byl druhý den nalezen mrtev ve svém bytě. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

„Obviněný měl bratra v restauraci několikrát silně udeřit pěstí do obličeje. Po jednom z úderů, vedeným na pravou stranu hlavy, měl napadený dokonce upadnout i s židlí na podlahu. Po pádu mu začala téct krev z ucha, následkem byla i tržná rána nad pravým uchem,“ řekla policejní mluvčí.

Rvačku vidělo několik hostů restaurace, kteří vyšetřovatelům incident podrobně popsali. V pivnici byl dokonce i otec obou bratrů. „Právě on podle svědků s dalším mužem napadenému pomáhal vstát z podlahy,“ dodala mluvčí. Napadený muž pak z restaurace odešel sám. Ve svém bytě v ulici Dr. Šavrdy na sídlišti Bělský les byl nalezen mrtev.

„Podle pitvy je příčinou smrti muže, krvácení nad tvrdou plenu mozkovou. Byla zjištěna zlomenina lebky. Policejní komisař podal podnět ke vzetí do vazby obviněného. Obviněný může být za smrt bratra odsouzen ke třem až osmi letům odnětí svobody,“ dodala policistka.

Reklama

Výběr článků

Načítám