Hlavní obsah

Žena v Ústí nad Labem předstírala, že je mrtvá, aby si zachránila život

Právo, Rudolf Prchal
ÚSTÍ NAD LABEM

Před Krajským soudem v Ústí nad Labem ve čtvrtek stanul pětačtyřicetiletý Jiří Křenek, který je obžalovaný z pokusu o vraždu a znásilnění osmnáctileté dívky. Podle slov státního zástupce se ji pokusil letos 30. května v Litoměřicích uškrtit, když se bránila sexu s ním.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Jiří Křenek měl po celou dobu hlavního líčení hluboko skloněnou hlavu.

Článek

V případě uznání viny mu hrozí až výjimečný trest. Jak vyplývá z obžaloby, v podnapilém stavu při cestě z jedné hospody do druhé, začal dívku znásilňovat mezi keři poblíž železničního podjezdu. Když ho kopla a kousla, začal ji rdousit. Dívka údajně upadla do bezvědomí. Když se probrala, nehýbala se a předstírala, že je mrtvá.

Křenek ji pak prý opakovaně zneužil, análně a orálně. Státní zástupce ve středu při čtení obžaloby tvrdil, že během sexu s dívkou říkal, že ji nechtěl ublížit, že je mu líto, že je mrtvá, ale že sex s ní mít musí. Na chvíli dokonce od bezvládné dívky odešel, potom se ale vrátil a ve znásilnění pokračoval. Křenka krátce po činu zadrželi městští strážníci, kteří si všimli nahé dívky.

V minulosti byl již trestán

„Toho co se stalo lituji, neměl jsem v úmyslu nikoho znásilnit ani zabít,“ řekl ve čtvrtek soudu obžalovaný Dodal, že ten den vypil asi osm piv. Když dívku potkal, údajně se s ní začal bavit, pak se ji pokusil políbit. Podle něho se nakonec kvůli nerovnému terénu ocitli na zemi, kde dívku svlékl.

Křenek tvrdí, že se sexem souhlasila, ale prý si přála, aby použil kondom, který on nepoužívá. Na celý sex s dívkou si prý ale nepamatuje. U soudu navíc vyšlo najevo, že Křenek byl v minulosti několikrát trestán, v roce 1985 ho vojenský soud odsoudil na osm měsíců za osahávání dívky. U soudu ve středu o svých zážitcích vypovídala i údajná Křenkova oběť. Na dobu její výpovědi soudce Ivan Elischer z jednací místnosti vyloučil veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám