Hlavní obsah

VIDEO: Policie zatkla na Ruzyni podezřelé z vraždy Bělorusa, kterého rozřezali

Prima FTV, Patrik Kaizr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Policie v úterý odpoledne na Ruzyňském letišti zatkla dva muže podezřelé z brutální vraždy Bělorusa. Ze stejného důvodu zatkli v Praze i dalšího muže a ženu. Všichni podezřelí, z nichž dva přiletěli do Prahy pravidelnou leteckou linkou z Moskvy, jsou ze zemí bývalého Sovětského svazu. Zatčení je překvapilo a policistům se bránili, a to i při nastupování do připravených policejních aut před příletovou halou, uvedla TV Prima.

Článek

Zatčení potvrdil Právu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Detektivové pak v autě muže chránili před objektivem kamery. Muži zřejmě vůbec netušili, že se je policisté v Česku chystají zatknout. Případ, který v září šokoval celou Českou republiku, tak zřejmě spěje ke svému konci.

Nejdříve se našla ruka pak noha

Zaměstnanci třídírny odpadů v pražské Malé Chuchli 28. srpna našli lidskou ruku, 2. září pak městští strážníci našli v hostivařském parku nohu. Později se prokázalo, že obě lidské končetiny patřily jednomu muži. Testy DNA potvrdily, že lidské ostatky patřily čtyřiadvacetiletému muži z Běloruska.

Po mrtvém pátrali policisté už od 27. srpna. Záhadou ovšem nadále zůstává, proč muž z Běloruska musel zemřít. Podle detektivů nepatřil k žádné ruskojazyčné mafii. V česku žádal o politický azyl.

Vyšetřování pokračuje

Policie zatím neví, kde je zbytek těla. Jasno by do celého případu měly vnést právě výpovědi zatčených. Policie zatím uvalila na celý případ informační embargo. Další podrobnosti by mohla sdělit později odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám