Hlavní obsah

Matka zachránila tři děti z hořícího bytu

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Byt na sídlišti v Tachově vzplál v pondělí dopoledne. Z hořících prostor utekla matka se třemi malými dětmi. Všichni vyvázli bez zjevné újmy na zdraví. Než dorazili hasiči a záchranná služba, našli azyl v sousedčině bytě.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Hasiči a záchranáři u hořícího bytu.

Článek

Živnou půdu si plameny našly v bytě jedné z bytovek na západním sídlišti, ve čtvrtém patře pod střechou.

"Někdo klepal na dveře, za nimi paní se třemi malými vyděšenými dětmi, že u nich hoří. Děti byly jen podomácku, v punčoškách a tričku,“ přiblížila událost sousedka Eva Kraislová, která pohotově zavolala hasiče. "Jsou to Poláci, česky moc neumí,“ dodala.

V bytě zatím řádily plameny. "Chtěla jsem tam zaběhnout a otevřít okna, ale to už se nedalo. Škvírami kolem dveří se valil dým. Všude bylo černo, i my máme očouzené zdi v předsíni, dokonce i obýváku a ložnici,“ popisovala.

:. Hasiči likvidují požár v bytě.foto: Právo/Jindra Pašková

Hořet začalo v dětském pokoji. Matka a děti byly v tu chvíli zřejmě v jiném pokoji. "Nájemníci tu pobývají zhruba dva měsíce,“ uvedl majitel s tím, že byt byl plně rekonstruován asi před deseti lety.

Příčinou požáru se zabývají hasičští vyšetřovatelé a policie. Prvotní odhad majitele, že by mohlo jít o vadnou elektrickou zásuvku, se podle jeho slov nepotvrdil. „Zásuvka byla uvnitř nepoškozená,“ dodal.

Čtyřletá dvojčátka holčičky a tříletý chlapec vyvázli bez viditelného poranění. "Děti jsou v pořádku, převážíme je ale ještě na dětské oddělení,“ informoval Karel Lysý ze záchranky.

"Pro jistotu jsme je předali k další prohlídce dětskému specialistovi na ambulanci tachovské polikliniky, mohly se třeba nadýchat kouře,“ upřesnila mluvčí západočeské záchranné služby Lenka Ptáčková. "Matka byla ošetřena u očního lékaře, kde jí vyjmuli poškozené kontaktní čočky,“ dodala.

:. Požárem poničený byt.foto: Právo/Jindra Pašková

Reklama

Výběr článků

Načítám