Hlavní obsah

Zbavil se kamaráda i dluhů, půjde na 13,5 roku za mříže

– BRNO
Právo, pko

Vysoké dluhy a vidina luxusního auta stály zřejmě za vraždou brněnského podnikatele a zřejmě i překupníka s kradenými vozy Martina Krejčího. Smrtící ránu vypálil do týla nic netušící oběti třiatřicetiletý Jiří Hort, dobrý kamarád zavražděného. Krajský soud v Brně Horta poslal ve středu na 13,5 roku do vězení.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Kamaráda střelil pistolí do týlu.

Článek

„Hort v dubnu roku 2006 na dosud neznámém místě střelil pistolí Krejčího do týlu. Smrtí muže, který v důsledku vážných zranění mozku na místě zemřel, získal téměř čtyři miliony dvě stě tisíc korun, které oběti dlužil, a automobil Volkswagen Passat kombi, který Krejčí používal,“ řekla státní zástupkyně v obžalobě.

„Uzavřený řetěz nepřímých důkazů usvědčuje pana obžalovaného, který plánovitě svého kamaráda na nezjištěném místě v okolí Brna usmrtil,“ řekl v rozsudku předseda senátu Daniel Plšek. Proti Hortovi totiž nebyl jasný přímý důkaz. I proto ho soud už jednou osvobodil, Vrchní soud v Olomouci ale rozsudek zrušil a vrátil případ zpět. Hort evidentně počítal s tím, že zazní znovu zprošťující verdikt a proto ho výrok o vině evidentně zaskočil. Otřesení byli i jeho příbuzní, manželka se dokonce v slzách zhroutila.

Po zmizení Krejčího v dubnu 2004 začali policisté Horta sledovat. Nakonec ho zatkli, ale tělo mrtvého muže bylo objeveno až po roce a půl v garáži zabalené v igelitu a zalité ve skříni montážní pěnou. „Na igelitu se našel vlas neznámého člověka, v garáži byl nedopalek s neurčenou DNA a otisky, které nepatřily mému klientovi,“ upozornila Hortova advokátka Marie Minářová a naznačila, že policie záměrně vydává jejího klienta za vraha, přičemž odmítá vydat některé důkazy, které údajně svědčí pro Hortovu nevinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám