Hlavní obsah

Policie obvinila muže podezřelého z krádeže trezoru v Olympiku

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Policisté v úterý obvinili 21letého mladíka z krádeže trezoru v pražském hotelu Olympik. Mladíka podezřívali od počátku vyšetřování, až během uplynulých týdnů ale získali dostatek důkazů. Muž byl v minulosti už trestán.

Foto: Jan Černý, ČTK

Hotel Olympik v pražském Karlíně

Článek

Od začátku případu byl muž v policejním hledáčku. Krátce po krádeži byl předveden k výslechu, po kterém ho ale policisté museli pustit na svobodu.

"Po necelých deseti dnech shromáždil vyšetřovatel přesvědčivé důkazy a mohl zahájit proti muži trestní stíhání,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policisté proto muže opět zadrželi a skončil v policejní cele, kde byl obviněn z trestného činu krádeže vloupáním. Policisté také dali státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby. "Muži hrozí trest vězení od pěti do 12 let. V minulosti byl již za majetkové delikty trestán,“ doplnila Miklíková.

Zatímco podezřelého muže už policisté mají, stále pátrají po odcizeném trezoru, penězích a akciích v něm uložených. "Jakékoliv poznatky občanů policisté uvítají na lince 158,“ uzavřela Miklíková.

Krádež se stala v neděli 5.října. Z hotelu kolem poledne zmizel trezor, který obsahoval akcie v nominální hodnotě kolem 250 miliónů korun. Nešlo přitom o majetek žádného z hostů, ale o akcie hotelu. Událost se stala mezi desátou a půl jednou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám