Hlavní obsah

Hyenismus na pokračování: slepec z Plzně byl opět okraden

– PLZEŇ
Právo, Patrik Biskup

Nevidomý Luboš Pechman z Plzně jakoby přitahoval zločince. Ještě se ani pořádně nevzpamatoval z březnového přepadení, kdy ho neznámí lupiči ztloukli a okradli, a už musel volat policii znovu o pomoc. Tentokrát se mu zloděj vloupal do jeho bytu v Plovární ulici, a to v době, kdy byl na procházce.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Luboš Pechman skončil s polámanými žebry po napadení v nemocnici.

Článek

"Vytlačil nezajištěné okno, kterým se dostal do bytu. Tam sebral přes sedm tisíc korun,“ uvedla Michaela Altmanová z plzeňského policejního ředitelství. Případ podle ní policisté kvalifikovali jako trestný čin krádeže a porušování domovní svobody. "Po pachateli pátráme,“ dodala Altmannová.

Devětatřicetiletý Pechman, kterého o zrak připravila těžká cukrovka, se stal poprvé obětí lupičů letos koncem března. Po jejich útoku skončil v nemocnici s polámanými žebry. Zkopali ho a sebrali mu doklady, mobilní telefon a osm tisíc korun z invalidního důchodu, který si krátce předtím vyzvedl na poště.

V bezvědomí ho objevila sousedka, která ho vzkřísila a zavolala pomoc. "Dostal jsem ránu do hlavy a svalil se na zem. Vnímal jsem, jak mě někdo šacuje. Měl jsem pocit, že jsou dva. Prosil jsem, aby mě nechali být, že si mohou vzít všechno, co u sebe mám. Pak přišel kopanec do hrudníku a už si jen pamatuji, jak na mne mluví nějaká žena a ptá se, co mi je,“ popsal tehdy Pechman průběh přepadení.

Policie lupiče nechytila

Kriminalistům se lupiče vypátrat nepodařilo. Po několikaměsíčním vyšetřování případ odložili. "Skutek se stal, ale nezjistili jsme pachatele,“ řekl k tomu mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

Případ zbitého a oloupeného slepce mezi lidmi vyvolal vášnivé reakce a vlnu solidarity. Například zaměstnanci Plzeňských služeb mezi sebou vybrali osm tisíc korun a peníze Pechmanovi předali. Na lidské dobročinnosti ale chtěli vydělat i podvodníci, kteří zveřejnili falešné peněžní konto s tím, že na něj mají lidé posílat finanční dary.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám