Hlavní obsah

Za sražení dvojčat v Karviné dostal řidič téměř tři roky vězení

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dva roky a deset měsíců je trest pro 59letého Bohumila Formánka z Vratimova u Ostravy. Loni v prosinci srazil v Karviné přímo na přechodu pro chodce dvě sedmnáctileté studentky - dvojčata.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Policisté a znalci na nejrušnější karvinské silnici při vyšetřování tragické nehody studentek - dvojčat.

Článek

Eliška tehdy vážným zraněním na místě podlehla, její sestru Evu v kritickém stavu transportoval vrtulník záchranné služby do ostravské fakultní nemocnice, kde se ji podařilo lékařům zachránit. Srážku však odnesla vážnými následky.

Obě sestry dojížděly do Karviné na střední zdravotnickou školu z Bohumína.

Příčinou nehody byla nepřiměřená rychlost

"Řidič při příjezdu do města nepřizpůsobil rychlost tak, aby umožnil přecházejícím dívkám nerušeně a bezpečně přejít vozovku. Na vyznačeném přechodu pro chodce je obě srazil,“ popsal nehodu mluvčí karvinské policie Stanislav Sobol.

Podle znalce jel nejméně 83 km/hod. V místě kolize je přitom povolena maximálně padesátikilometrová rychlost. Vyšetřovatel obvinil řidiče z ublížení na zdraví, za což mu hrozil trest od šesti měsíců do pěti let.

Podle policie k tragédii nemuselo dojít, pokud by byl přechod pro chodce lépe zabezpečen, na což dopravní policisté město a správce silnice upozorňovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám