Hlavní obsah

Strážník bez řidičského průkazu jezdil služebním autem

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Šestatřicetiletý městský strážník z Rotavy na Sokolovsku se dostal do problémů se zákonem. Zajímají se o něho policisté pro podezření, že při hlídkové činnosti používal služební vozidlo, ačkoliv nemá řidičák.

Článek

"Strážník je obviněn z trestného činu maření výkonu úředního a řízení motorového vozidla bez oprávnění,“ potvrdila Právu mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová. Strážník přišel o řidičský průkaz minulý měsíc kvůli dopravní nehodě. Podle rozhodnutí Městského úřadu v Kraslicích nesmí šest měsíců usednout za volant.

„Zákaz nerespektoval a nejméně v šesti případech řídil služební vozidlo,“ upřesnila Kávová. Policisté na strážníka přišli poté, co si na jeho chování stěžoval jeden z kontrolovaných řidičů. „Lustrací jsme přišli na to, že sám za volantem nemá co dělat,“ uvedla Kávová.

Starosta Rotavy Jan Slíva (ODS) strážníka zatím podržel a nechá ho dál sloužit. „O tom, že přišel o řidičák, jsem nevěděl. Informaci, že by řídil služební vozidlo nemám. Naopak jsem se dozvěděl, že za volantem vozu seděl jeho kolega,“ prohlásil starosta.

Uniformu ale bude muset svléci v případě, že ho soud uzná vinným. „Byla by ho škoda, je to velmi výkonný strážník,“ dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám