Hlavní obsah

Při mimořádné razii zadrželi celníci zboží za 120 miliónů

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRACHATICE

Padělané zboží za rekordních 120 miliónů korun zajistili jihočeští celníci při nedělní mimořádné razii na tržnici ve Strážném na Prachaticku. Na prodejny a sklady vesměs vietnamských prodejců vtrhlo se souhlasem státního zastupitelství současně více než 100 celníků. Zátah začal v neděli v sedm hodin ráno a skončil v pondělí krátce před čtvrtou hodinou.

Článek

„Šlo nesporně o největší akci svého druhu na jihu Čech za posledních několik let. Na operaci se podíleli i celníci z jiných celních ředitelství. Odhadovaná cena zadrženého zboží se pohybuje od 100 do 120 miliónů. Přesné údaje budeme znát v příštích dnech,“ sdělil v pondělí Právu mluvčí Celního ředitelství v Českých Budějovicích Vladimír Pešek.

V celních skladech podle něho skončilo zhruba 1500 pytlů s padělky CD a DVD nosičů, obuvi, různého textilního, koženého a dalšího zboží i stovky kartónů nekolkovaných či padělaných cigaret.

„Na tržnici ve Strážném jsme současně v pondělí ráno zahájili nepřetržitý dohled,“ poznamenal Pešek. Jde o čtyřiadvacetihodinovou přítomnost celníků, kteří procházejí prodejny a zabavují zboží. Podobná akce proběhla ve Strážném loni v prosinci a trvala téměř čtyři týdny. Někteří trhovci tehdy úplně uzavřeli své stánky. „Zavedení trvalého dohledu zatím platí na dobou neurčitou,“ konstatoval Pešek.

Od začátku letošního roku už jihočeští celníci zadrželi, včetně poslední akce, padělky zboží za přibližně čtvrt miliardy korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, obuv, CD a DVD nosiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám