Hlavní obsah

Kamarádi stvrdili bratrství krví, pak ztloukli řidiče sanitky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pokrevní bratři Vinetou a Old Shatterhand. Snad každý si vybaví dojemnou scénu, při které oba filmoví hrdinové stvrdili své přátelství krví. A přesně tím se inspirovali dva kamarádi ve věku 42 a 34 let ze Stříbra na Tachovsku. Jenže jejich pokrevné bratření skončilo málem tragédií, a to nejen pro ně samotné.

Článek

„Napadli naši posádku, kterou si zavolali k ošetření. Museli jsme si vyžádat asistenci policie. V nemocnici tak kromě obou pořezaných mužů skončil i zbitý řidič sanitního vozu. Navíc nám výtržníci poničili i sanitku,“ řekla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Podle zjištění policie byli oba muži opilí. „Každý sám si potom způsobil řezné poranění, aby krví potvrdili své přátelství,“ řekl tachovský policista Václav Blahník. Podle něho oba muži v době příjezdu policejní hlídky nadýchali před půldruhé promile alkoholu. „Sanitka je odvezla do nemocnice,“ upřesnil Blahník. Za napadení záchranářů jim hrozí trestní stíhání.

„V tomhle věku už by měli mít lidé rozum. Vždyť každému je jasné, že filmová scéna je trik a v reálu hrozí při naříznutí žil poškození zdraví. Fantazie se za střízlivého stavu dá kontrolovat, v jejich stavu padla veškerá sebekontrola,“ reagoval na případ klatovský psycholog Karel Havlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám