Hlavní obsah

OBRAZEM: Sanitka skončila po havárii s odpáranou střechou

Právo, Novinky, Jiří Růžička, Petr Nový
VSETÍN

Doslova s odpáranou střechou skončila ve čtvrtek večer v poli vedle silnice sanitka mířící k pacientovi na cestě u Prlova nedaleko Valašské Polanky na Vsetínsku. Lehce zraněni byli tři členové posádky sanitky.

Článek

„Nehoda se stala v půl desáté večer. Na místo vyjeli hasiči ze Vsetína. Po příjezdu na místo zjistili, že u obce Prlov havaroval vůz záchranné služby VW Transporter,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Sanitka skončila na boku a bez střechy. Foto: HZS Zlínského kraje.

Posádka sanitky byla před nehodou ve výjezdu k zásahu. V zatáčkách u Prlova řidiče údajně osvětlil protijedoucí osobní automobil a sanitka se dostala na krajnici. Neovladatelný vůz havaroval mimo vozovku, vyjel na louku a převrátil se přes střechu na bok. Pohled na sanitku záchranáře šokoval. Při havárii se z vozidla utrhla prakticky celá střecha.

Střechou bylo po nehodě vidět do interiéru vozu. Foto: HZS Zlínského kraje.

„Při havárii byli lehce zraněni tři členové posádky sanitky, která se z vraku auta dostala ještě před příjezdem hasičů. Hasiči na místě havárie zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin,“ popsal Mitáček.

Hasič u oddělené střechy sanitky. Foto: HZS Zlínského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám