Hlavní obsah

VIDEO: Za vraždu Ireny Neffové dostal její muž 13 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Robert Novák dostal za vraždu své manželky Ireny Neffové 13 let. Zavraždil ji letos v únoru. Po hádce ji nejdříve rukama škrtil do bezvědomí, pak jí utáhl kolem krku elektrickou šňůru. Tělo odvezl do lesa mezi obce Kuchař a Vysoký Újezd na Berounsku, kde ho zakopal. Poté předstíral, že ji pohřešuje.

Článek

Novák si má trest odsedět ve věznici s ostrahou. Soud přiznal poškozeným i požadované odškodné. Novák se vzdal práva na odvolání, stejně učinil i zmocněnec poškozených. Lhůtu na rozmyšlenou si ponechala státní zástupkyně, rozsudek tak není pravomocný.

"Lituji, že jsem se nepřiznal hned, a omlouvám se všem, kterým jsem způsobil bolest," uvedl ve své závěrečné řeči Robert Neff Novák.

Jeho obhájce žádal trest ve spodní čtvrtině sazby s tím, že Novákovo přiznání pomohlo okolnosti vraždy objasnit. Důraz kladl také na jeho dosavadní bezúhonnost a dobrou perspektivu jeho resocializace.

Státní zástupkyně naopak trvala na tom, aby Novák dostal trest v horní čtvrtině sazby. Na začátku přípravného řízení činil kroky k zahlazení stop, uvedla žalobkyně. Přiznal se až poté, kdy ho policisté usvědčili, že v době spáchání činu byl doma a padlo jeho alibi.

Lítost jen hraje, tvrdí Ondřej Neff

Podle otce zavražděné, spisovatele Ondřeje Neffa je Novákova lítost jen hraná. Lituje jen sebe, uvedl před soudem Neff a zdůraznil, že nad čerstvě exhumovaným tělem tělem své oběti Novák prohlásil: "Co teď se mnou bude?" "Je to člověk kalkulující, bez morálních zábran, snaží se uhrát snížení trestu," uvedl Ondřej Neff.

Novák při výpovědi uvedl, že manželský spor vyvolala Neffová. Podle jeho slov ho urážela a ponižovala tak dlouho, až to nevydržel. V jejich manželství se podle něj vyskytovalo mnoho problémů, agresorem roztržek prý byla jeho žena. S tím nesouhlasí otec zavražděné ženy Ondřej Neff ani její bratr David.

Zpověď Davida Neffa. Zdroj: Stream.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám