Hlavní obsah

Ženu mlátil jen v pátek a sobotu, půjde za mříže na 2,5 roku

Právo, pko
BRNO

Pravidelně každý druhý víkend v měsíci zažívala peklo na zemi manželka jednatřicetiletého Tomáše Zapletala z Čebína na Brněnsku. Její manžel se totiž v pátek a sobotu večer vracel z místní hospody opilý a svou polovičku už od dveří častoval vulgárními nadávkami, často došlo i na strkání.

Článek

Neurvalý manžel si chtěl svoji nadřazenost dokazovat i v ložnici a po své ženě si násilím vynucoval pohlavní styk. Krajský soud v Brně ve čtvrtek potvrdil verdikt Okresního soudu Brno-venkov a násilníka poslal na 2,5 roku do vězení za týrání.

Vše by možná žena trpělivě snášela, jenže na začátku července loňského roku Zapletal „vypěnil“ více, než kdy doposud. „Po návratu z hospody svoji ženu strhl za vlasy na zem, bil ji pěstmi do hlavy a způsobil jí poranění páteře, s kterým byla tři týdny v pracovní neschopnosti,“ řekla soudkyně Miroslava Adamovská.

Za zájezd místo nájmu přišla facka

Zapletal se hájil, že se jednalo o ojedinělý exces. „Žili jsme do té doby řádným životem, opravdu. Tak občas jsme se pohádali. Ale ten den mi řekla, že místo aby zaplatila nájem, koupila za ty peníze zájezd. Tak jsem jí dal facku,“ vykrucoval se před soudem Zapletal. Jeho žena se s odstupem doby snažila svého již několikrát trestaného muže z celé situace vyvinit a brala vinu na sebe, soud tomu ale neuvěřil.

„Uvědomila si, že jejímu manželovi hrozí vysoký trest, a proto se snažila celé jednání bagatelizovat. Soud ale uvěřil její první výpovědi, ve které vše detailně popsala,“ zakončila jednání soudkyně Adamovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám