Hlavní obsah

Tři vojáci české armády jsou obviněni z loupeže v bance

Novinky, pno, dan
CHOMUTOV
Aktualizováno

Policisté ve středu zadrželi a obvinili z loupeže šestici mužů, kteří měli loni v polovině prosince se zbraněmi přepadnout Raiffeisen banku v Chomutově. Z šestice zadržených jsou tři aktivními vojáky české armády, čtvrtý už u armády nepracuje. Policie podala návrh na jejich vzetí do vazby.

Článek

Lupiči si při akci vzali rukojmí a z místa ujeli dodávkou. Cestou stříleli po policistech, kteří je pronásledovali. Tři muži zákona při tom byli zraněni. Muže, který pachatelům posloužil jako rukojmí, cestou propustili. Vyvázl bez zranění.

„Všech šest podezřelých mužů ve věku od 31 do 44 let z Prahy, východních Čech a jižní Moravy bylo obviněno z trestného činu loupeže a tři z nich ještě z dalších trestných činů, například pokusu vraždy a braní rukojmích,“ řekla mluvčí policie Jarmila Hrubešová.

Doplnila, že do objasňování případu se zapojilo přibližně 200 osob, především kriminalistů, příslušníků vojenské policie i detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Při policejní akci proběhlo devět domovních prohlídek a dalších pět v jiných prostorech. „Při nich byly zajištěny různé věci, jejich důkazní hodnota se teprve zkoumá,“ doplnila Hrubešová.

Parkanová: Jakmile budou obviněni, poletí! 

Zadržení vojáci byli postaveni mimo službu. Zpráva o tom, že vyloupili v Chomutově banku překvapila ministryni obrany Vlastu Parkanovou na jednání v Budapešti.

"To, co se stalo, se mi hrubě nelíbí a hned jak policie těm vojákům sdělí obvinění, tak poletí. Na to vemte jed,“ řekla Právu ministryně. Navíc podle ní přijdou o hodnost a tím i o výsluhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám