Hlavní obsah

VIDEO: Tance policejních regulovčíků mezi pražskými vozy

– PRAHA
Novinky, pno

Krokové variace, řeč těla a dobrý design. To jsou základní předpoklady dopravního policisty, který se vydá do středu křižovatky řídit nezřízené dovádění mužů a žen za volanty automobilů. Ti nejlepší z Česka se v úterý představili na prvním ročníku celorepublikové soutěže v této tradiční policejní dovednosti.

Článek

Po teoretickém soupeření byly na programu praktické zkoušky v ulicích Prahy. Za pódium vybrali šestnácti mužům s regulkou v ruce křižovatky u Štefánikova a Čechova mostu u Vltavy.

Pod bedlivým dohledem poroty vytáhli dopraváci své trumfy a projíždějící řidiči nestačili šlapat na pedály. Vzpažit, rozpažit, upažit a hlavně přežít pražskou dopravu. "Hodnotí se vystupování, srozumitelnost dávaných pokynů a reakce na konkrétní situace v silničním provozu," uvedli k soutěži policisté.

Přibližně desetiminutovým úkolem každého z odvážných dopraváků v reflexních bundách, bílých čepicích, se směrovkou v rukou a píšťalkou bylo nejen řídit dopravu, ale také dávat pozor na svůj vzhled a vše ostatní, co může porota ohodnotit.

Na dlažbě předvedli policisté jedinečné taneční variace, které by jim mohli závidět i profesionální tanečníci připravující se na StarDance. Práce rukou s regulkou zase ukazuje, že ani průprava mažoretek není při policejní práci k zahození.

Policista Johnson řídí dopravu ve Filadelfii.Zdroj: Stream.cz

Vítěz vybojoval putovní zlatou směrovku a odnesl si peněžitý dar, o jehož hodnotě informace nejsou.

Soutěž připomněla zapomětlivým řidičům, že policista je nad semafor a znát jejich signály se může vyplatit.

Čínský policista řídí doprav. Zdroj: Stream.cz

Dopravní policista řídí dopravu na Filipínách Zdroj: Stream.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám