Hlavní obsah

Údajného zloděje akcií za stamilióny policie pustila, nemá důkazy

– PRAHA

Muže podezřelého z účasti na nedělní krádeži trezoru v pražském hotelu Olympik policisté v pondělí propustili. V úterý to řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková s tím, že kriminalisté nezjistili důkazy, pro které by mohli muže obvinit.

Foto: Jan Černý, ČTK

Hotel Olympik v pražském Karlíně

Článek

Zatím neznámí zloději odnesli v neděli z hotelu Olympik v Praze 8 trezor, ve kterém byly akcie v nominální hodnotě až 300 miliónů korun a peníze různých měn za další milión. Zloději podle policie násilím otevřeli dveře jedné z kanceláří hotelu.

Investoři nemají akcie kupovat

Z místnosti si pak prý odnesli příruční trezor s akciemi i finanční hotovostí. Pachatelům za to hrozí pět až 12 let vězení. Představenstvo společnosti Olympik Holding po krádeži vyzvalo potenciální investory, aby odcizené akcie nekupovali.

Podle informací od lidí z hotelu odcizili trezor dva muži, kteří ho prý vynesli z hotelu v dece nebo prostěradle. Pracovníci hotelu si jich všimli, jednoho z nich pak zadržela policie. Druhý muž prý mezitím z hotelu odešel a na komplice zřejmě čekal opodál. Někteří pracovníci hotelu tvrdí, že jeden z podezřelých mužů je v Praze 8 "známá firma" a údajně se pohybuje mezi bezdomovci.

Reálná hodnota se nedá nyní určit

Předseda představenstva společnosti Olympik Holding Vlastislav Šos sdělil, že zloději s trezorem odcizili akcie společnosti Olympik Holding - šlo o téměř 290 000 kusů listinných akcí na majitele v nominální hodnotě 100 korun za akcii.

Dále podle Šose ukradli akcie společnosti Interhotel Olympik - v tomto případě šlo prý minimálně o skoro 218 000 kusů listinných akcí na majitele v nominální hodnotě 1000 korun za akcii. Reálnou hodnotu akcií nechtěl Šos odhadovat vzhledem k výkyvům cen kvůli krizi v oboru hoteliérství.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám