Hlavní obsah

Nová finta trhovců: prodej padělků v zabedněných stáncích

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

S novou fintou přišli stánkaři na tržnicích v Česku. Místo rušného prodeje před vystaveným zbožím se uchýlili do vnitřních prostor stánků. Tam za zabedněnými dveřmi bez rušení prodávají kupujícím padělané zboží. Celníci ale jejich nový způsob prodeje zboží odhalili.

Článek

Na první pohled to vypadá, že ve stánku je mrtvo. Za zabedněnými dveřmi se ale čile obchoduje. Západočeští celníci odhalili, že trhovci prodávají cizincům padělky skrytě, a to v uzavřených stáncích.

„Získali jsme informace, že v jednom ze stánků na tržnici Espresso ve Folamavě dochází k nabídce a prodeji nelegálního zboží. Stánek byl však při příjezdu celníků zavřený a na první pohled působil jako prázdné prodejní místo,“ uvedla Jitka Blahutová z plzeňského celního ředitelství. Po chvíli se ale stánek zevnitř otevřel a vyšel z něho vietnamský prodejce.

„Celníci na to okamžitě reagovali kontrolou, uvnitř objevili deset německých zákazníků. Ti uvedli, že si prohlížejí zboží,“ pokračovala Blahutová. Celníci ve stánku našli přes tři tisíce pirátských CD a DVD nosičů, padělky značkové obuvi a textilu. „Zboží jsme zajistili a případ dále vyšetřujeme,“ řekla Blahutová.

Celníci v poslední době často zjišťují nové způsoby skrytého prodeje nelegálního zboží, jejichž účelem je snaha trhovců vyhnout se odpovědnosti za porušení právních předpisů.

Reklama

Výběr článků

Načítám