Hlavní obsah

Zloděj šperků za čtvrt miliónu chtěl policistům ujet na kole

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Na jízdním kole se snažil policistům v Ostravě ujet muž, podezřelý ze série třinácti vloupání do různých obchodů, mimo jiné i klenotnictví. Při dopadení policisté u cyklisty zajistili kromě zlodějského nářadí také větší množství šperků.

Článek

Za vinu dopadenému muži kriminalisté dávají i vykradené klenotnictví, kde údajně sebral několik stovek šperků za 280 tisíc korun. Celkovou škodu, kterou měl zloděj způsobit od letošního května do současnosti, vyčíslila policie na bezmála půl miliónu.

Během jediné noci těsně před svým zatčením se muž podle policistů dokonce vloupal do tří obchodů. Měl ale smůlu, protože si ho nad ránem všimla policejní hlídka nedaleko garáže na ulici kapitána Vajdy.

Ujížděl mezi domy po trávnících

„Na výzvu muž reagoval snahou na jízdním kole ujet. Policisté muže pronásledovali, ten ujížděl mezi domy po travnatém porostu až na ulici Pavlovovu, kde se snažil vyběhnout ke garážím. Policisté ho tam zadrželi,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

U sebe měl i několik desítek šperků. „Roztřídit, zadokumentovat, spočítat a nalézt původ šperků, které měl muž u sebe, nebude jednoduchý úkol,“ dodala.

Dříve osmkrát soudně trestán

Klenotnictví v prostorách obchodního centra v Ostravě-Zábřehu zadržený muž podle Holčákové vykradl čtyři dny před svým zadržením. Počet odcizených šperků majitel vyčíslil na 630 kusů. „Šlo o různé prsteny, náramky, řetízky, náhrdelníky, náušnice, přívěsky i soupravy. Celková škoda v tomto případě činí 280 500 korun,“ uvedla mluvčí.

Trestní stíhaní zadrženého zloděje je vedeno na svobodě. V minulosti byl sice už osmkrát soudně trestán, podle policie ale přesto není možné vzít tohoto člověka do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám