Hlavní obsah

Policista se po nehodě střelil do hlavy

Novinky, Patrik Biskup
DOMAŽLICE

Zřejmě obavy ze ztráty zaměstnání byly motivem sebevraždy 24letého policisty, který sloužil na domažlickém obvodním oddělení. Strážce zákona se v neděli v domku rodičů v Chocomyšli na Domažlicku zastřelil služební pistolí. Den předtím zavinil v opilosti dopravní nehodu a hrozilo mu propuštění do civilu.

Foto: Martina Žáčková

Porota při práci - rozhodování bylo letos obzvlášť těžké.

Článek

"Důvodem mohl být existenční problém. Prohřešky policistů pod vlivem alkoholu jsou nyní přísně trestány. Byl si toho patrně vědom,"řekl Emanuel Kopf z ředitelství domažlické policie.

Podle něho policista žádný dopis na rozloučenou nezanechal. V kotelně domku objevili tělo s prostřelenou hlavou rodiče. "Vyšetřujeme to jako sebevraždu," doplnil Kopf.

Řídil s alkoholem v krvi

Do průšvihu se policista dostal v sobotu kolem deváté večer. "Vjel do křižovatky z vedlejší silnice, kde narazil do vozidla jedoucího po hlavní komunikaci. Při nehodě byl zraněn stejně jako jeho spolujezdec. Posádka druhého automobilu vyvázla bez újmy na zdraví. Podle orientační dechové zkoušky měl policista v krvi 1,3 promile alkoholu," upřesnil Kopf.

Působil jako suverén

Smrt mladého policisty zaskočila starostu Chocomyšle Josefa Egera. "Nebyl to žádný lítostivý kluk. Naopak působil suverénním dojmem. Proto mi to moc nejde dohromady. Nečekal bych to u něho," uvedl starosta.

"Znám ho od malička. Kamarádil s mým synem. Dokonce chtěli spolu pracovat v lesní školce. Byl to fajn kluk, ale vojna ho trochu změnila. Začal mít i problémy s alkoholem," dodal Eger.

Reklama

Výběr článků

Načítám