Hlavní obsah

VIDEO: V Praze se popralo 150 fandů Sparty a Slavie

PRAHA
Aktualizováno

Na Náměstí Svatopluka Čecha v Praze 10 se v 17 hodin střetlo asi 150 fandů Sparty a Slavie. Oba kluby hrály v pondělí na Letné derby, které skončilo vítězstvím Slavie. Zadrženo bylo až 25 fanoušků. Ke zranění nedošlo. Novinky informovala pražská policejní mluvčí Iva Knolová.

Článek

Přesný počet zadržených zatím není znám. Vyšetřovatelé zvažují, zda fanoušky obviní z trestných činů. Nyní je již na místě klid, uvedla Knolová.

Slávistické fanoušky doprovázeli policisté.foto: ČTK/Eva Kořínková

Střety předcházel pochod asi 700 fandů Slavie ulicemi hlavního města. Pochod doprovázely směrem od Václavského náměstí desítky těžkooděnců. Po zápase zatím nebyly zaznamenány větší potyčky.

Fanoušci se těžkooděnců příliš nebáli.

foto: ČTK/Eva Kořínková

Policie podvečerní derby vyhodnotila jako rizikové utkání, pochod se však podle ní obešel bez vážnějších incidentů.

Fanoušci v červenobílých dresech se setkali před slávistickým stadionem Eden ve Vršovicích, cestou skandovali fotbalové pokřiky. Když dorazili na Letnou, stoupenci Sparty je přivítali rajčaty a kelímky s pivem, které na ně házeli z ochozů stadionu.

Pěší těžkooděnci i policisté na koních však dokázali udržet obě skupiny oddělené. Podle policejní mluvčí Ivy Knolové situaci monitoroval vrtulník.

Slávističtí fandové se za šály, které šíří nenávist, nestydí.foto: ČTK/Michal Doležal

K větším potyčkám nestačilo díky zásahu policie dojít.

Minulý týden ve čtvrtek došlo v ulicích Prahy také ke střetům kvůli fotbalovému utkání Poháru UEFA mezi Spartou a Dinamem Záhřeb. Mnohdy hajlující Chorvaté se odpoledne poprali v centru města s policisty. Těžkooděnci je poté doprovodili na stadión.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám