Hlavní obsah

Deviant z Českého Těšína policii stále uniká

Právo, hon
FRÝDEK-MÍSTEK

Stále na svobodě se nachází neznámý deviant, který letos pohlavně zneužíval školou povinné děti v Českém Těšíně a ve Frýdku-Místku. Policie ve spolupráci se zneužívanými školačkami sestavili i jeho počítačový portrét a mají k dispozici i obrázek, který namalovala jedna z dívek.

Článek

První případ se odehrál už 6. března v Českém Těšíně, kde k nezletilé školačce přistoupil v panelovém domě neznámý muž. Vtlačil ji dovnitř, kde se ji snažil vysvléknout. Dívka ale začala hlasitě křičet, a tak deviant z domu utekl. Podruhé pak udeřil 11. června ve stejném městě.

„Když sedmiletá školačka odemkla při návratu ze školy dveře bytu v domě na sídlišti, vtlačil ji neznámý pachatel dovnitř. Dívku pak sváděl k sexuálním praktikám,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Kromě toho kriminalisté vyšetřují další tři případy obdobného charakteru, ke kterým došlo od poloviny listopadu 2007 do poloviny ledna 2008 ve Frýdku-Místku. Vždy jednal podle stejného scénáře - vyhlédl si dívku před výškovým panelovým domem, pod legendou hledání nějaké rodiny se dostal do domu a tam ji osahával na různých místech.

„Policisté prověřují možné souvislosti mezi případy z Českého Těšína a Frýdku-Místku. Nelze však dosud jednoznačně říci, zda se jedná o stejného pachatele,“ dodala policejní mluvčí.

Obrázek namalovaný jedou z dívek.

Na základě informací od dětí kriminalisté sestavili také identikit pachatele a mají k dispozici i obrázek, který nakreslila jedna ze zneužitých dívek. Pachatel je bílé pleti, ve věku od 30 do 35 let a v první polovině minulého roku měl u kořínku hnědé, pravděpodobné odbarvené vlasy. V obličeji měl viditelné pupínky a měl oblečené bílé tričko značky Adidas a sportovní boty stejné značky. Působil upraveným dojmem a voněl po pánské kolínské.

„Policisté žádají občany, kteří by mohli k vyobrazenému pachateli sdělit jakékoli informace, aby kontaktovali policisty na čísle 974 721 473, kde mohou nechat i vzkaz na záznamníku. Možné je volat i na bezplatnou linku 158. Dále policie vyzývá občany, aby kontaktovali policisty, pokud vědí o dalších dosud nenahlášených případech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám