Hlavní obsah

OBRAZEM: Oheň zničil chatu u Jablunkova, obyvatelé stihli uprchnout

Požár zcela zničil v neděli ráno rodinnou rekreační chatu v Jablunkově-Písečné. Lidé, kteří byli v objektu, jej sami stihli opustit, nikomu se nic nestalo. Příčina se šetří a škoda ještě není vyčíslena. Právu to řekl Petr Faster z Centra tísňového volání v Ostravě.

Článek

„Požár byl nahlášen patnáct minut po sedmé hodině. Když hasiči přijeli na místo, byla už chata v plamenech," popsal Právu Petr Faster z Centra tísňového volání v Ostravě.

:. Z chaty toho moc nezbylo. Zdroj: CTV Ostrava

"Bylo tam asi sedm až devět lidí, kteří chatu sami opustili, takže nikomu se nic nestalo. Navíc byli tak duchapřítomní, že vynesli ven propanbutanovou láhev,“ pokračoval v rozhovoru s Právem Faster.

Jak dále uvedl, s požárem asi dvě a půl hodiny bojovali profesionální hasiči z Třince a jednotky dobrovolných hasičů z Písečné, Jablunkova, Bystřice a třinecké části Guty.

:. V chatě shořelo také kompletní vybavení. Zdroj: CTV Ostrava

„Chata ale shořela,“ doplnil s tím, že ještě probíhají dohašovací práce. „Na místě je vyšetřovatel. Příčina požáru, ani škoda kterou způsobil, zatím není známa,“ dodal Faster.

Příčinu požáru šetří vyšetřovatelé hasičů a policie. „Jako nejpravděpodobnější se jeví neopatrná manipulace s otevřeným plamenem. Škoda byla stanovena na 350 tisíc korun,“ sdělil Faster.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám