Hlavní obsah

Ostravská policie zatkla Američana kvůli krádeži šperků za 100 miliónů

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Mistrovský kousek se povedl ostravským policistům. Vypátrali a zatkli mezinárodně hledaného 33letého Američana, podezřelého ze dvou krádeží šperků za více než 100 miliónů korun v rakouském Salcburku. Ostravští policisté muže zatkli pouhý den poté, co byla do Ostravy doručena žádost ze Salzburgu o spolupátrání, zatčení a předání podezřelého. Právu to v neděli řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

"Po precizním pátrání a následném opatření ostravští policisté služby kriminální policie a vyšetřování, specializující se na pátrání po osobách, muže zatkli 1. října odpoledne v bytě v Ostravě-Zábřehu,“ sdělila.

Doplnila, že státní zastupitelství při zemském soudu Salcburk vydalo evropský zatýkací rozkaz na 33letého občana USA 22. září, do Ostravy byla žádost o pomoc při pátrání doručena poslední zářijový den.

Podle Holčákové rakouské orgány činné v trestním řízení po muži pátraly pro podezření ze spáchání dvou skutků. "S dalšími čtyřmi osobami měl letos 20.června ukrást v bytě Salcburku šperky v hodnotě asi 1500 eur (přibližně 37 tisíc korun).

O den později, opět v Salcburku, měl vniknout do dalšího bytu a odcizit šperky v hodnotě 4 166 950 eur (přibližně 103 miliónů korun),“ doplnila Holčáková. Jak dále řekla, za dva uvedené trestné činy krádeží vloupáním hrozí v Rakousku trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám