Hlavní obsah

Muž si lehl na koleje, rychlík jej usmrtil

– OLOMOUC
Právo, mhr

Rychlík jedoucí na trati rychlostního koridoru směrem z Olomouce na Štěpánov srazil v pátek krátce před půl jedenáctou dopoledne staršího muže, jehož totožnost zatím není známá. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. K události došlo zhruba čtyři kilometry za Olomoucí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Muž si lehl na koleje dobrovolně.

Článek

"Muž podle výpovědi strojvedoucího vyběhl před vlak a lehl si na koje přímo před lokomotivu přijíždějícího rychlíku z Luhačovic do Prahy. Strojvedoucí již neměl šanci střetu zabránit,“ řekl Právu mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

K nehodě podle něj došlo v 10:19 a až do 12:30 hodin mohly vlaky jezdit pouze po jedné koleji, a to jen rychlostí 10 kilometrů v hodině. "Zpoždění vlaků však dosáhlo maximálně 20 minut,“ poznamenal Kubala.

Pro zhruba tři sta cestujících z rychlíku, který muže srazil, vypravily dráhy druhý vlak. Lidé do něj přestoupili a vrátili se zpět do Olomouce, kde přestoupili na další spoj do Prahy. "Bližší okolnosti případu jsou zatím předmětem šetření,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám