Hlavní obsah

Podezřelého z napadení důchodce u metra policie propustila, hledá dál

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté ve čtvrtek převedli na policejní služebnu v Praze 5 dvaatřicetiletého muže, kterého podezřívali v souvislosti se srpnovým napadením staršího muže v pražském metru. Po výslechu muže propustili, s největší pravděpodobností to nebyl hledaný násilník, který v srpnu brutálně napadl v metru staršího muže, který později zemřel.

Článek

„V podvečer byl muž předveden a po podání vysvětlení byl opět propuštěn,“ potvrdil informaci mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Doplnil, že kriminalisté na případu dále pracují a prověřují všechna oznámení občanů.

Policisté od srpna pátrají po muži, který v pražském metru a následně na autobusové zastávce nevybíravě napadl staršího muže, doprovázejícího svého zdravotně postiženého syna. Napadený muž zemřel po několika dnech. Kriminalistům tentokrát nepomohly kamery v metru, které dění v podzemní dráze zaznamenávají.

Incident začal v soupravě metra mezi stanicemi I.P.Pavlova a Letňany. Starší muž chtěl pro svého postiženého syna uvolnit speciální místo vyhrazené pro invalidy, kde ale seděl muž z kočárkem. „Oslovený muž verbálně i fyzicky staršího muže napadl. Otec svého syna odvedl na jiné místo v soupravě a považoval incident za uzavřený,“ popsal situaci Hulan.

Popis hledaného muže

Popis hledaného:

·         Stáří asi 33 let

·         Atletická, 188 cm vysoká postava

·         Krátké vlasy

·         Tmavý, upravený vous kolem úst (bradka)

Oblečen v době incidentu byl do:

·         Černé, nepromokavé bundy, v předu na zip, s kapucí s menším kšiltem

·         Tmavě modré džíny

·         Tmavé sportovní boty

Popis kočárku:

·         Mělo se jednat o tříkolovou variantu červené barvy, kdy dítě bylo uloženo do přenosné autosedačky (skořepiny). Dítěti v kočáru mohlo být odhadem asi 6 měsíců.

Zdroj: Policie ČR 

V Letňanech u zastávky autobusu číslo 233 ale muž s kočárkem dvojici dohonil a brutálně 77letého muže napadl. Opakovaně ho udeřil pěstí a kopal do něj na zemi. „V polovině září napadený muž, o kterého se neměl v rodině kdo starat, na následky zranění zemřel,“ doplnil Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám