Hlavní obsah

Policisté obvinili novodobou Maryšu, která chtěla otrávit manžela

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Inspiraci ze známého dramatu bratří Mrštíků Maryša si zřejmě vzala 30letá žena z Bohumína na Karvinsku, která se podle policie v úterý pokusila otrávit svého manžela. Na rozdíl od literární Maryši ale nepoužila jed v kávě, nýbrž léky, které rozpustila v alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Manželka muži přimíchala do alkoholu prášky. Ilustrační foto

Článek

Ženu policie obvinila z pokusu o vraždu a ve čtvrtek navrhla státnímu zástupci její vzetí do vazby.

"Svému o několik let staršímu manželovi se rozhodla vzít život kvůli partnerským neshodám. Několik desítek tablet různých léčiv, které byly doma, rozpustila v alkoholickém nápoji. Kolem poledne nápoj manželovi dala s tím, ať ho v klidu vypije, zatímco ona bude pryč,“ informovala mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Dodala, že muž se naštěstí ze sklenice nenapil. "Zaregistroval, že tekutina je na pohled zvláštní, kalná. Nenapil se, což mu možná zachránilo život nebo poškození zdraví,“ dodala mluvčí s tím, že policisté zajistili vzorek tekutiny, který bude nyní zkoumat znalec z oboru toxikologie.

Na policii se obrátili až mužovi přátelé

Událost policii nenahlásil manžel, ale o svém podezření se svěřil svým blízkým a ti hned kontaktovali kriminalisty. Motiv policie nyní vyšetřuje, zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by mohla být týraná nebo v manželství nějakým způsobem těžce trpěla.

"Policisté ženu zadrželi v úterý. Ve středu ji obvinili z pokusu vraždy na základě zjištěných skutečností, mimo jiné také s přihlédnutím k předběžným závěrům toxikologického vyšetření zajištěného nápoje,“ řekla Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám