Hlavní obsah

Jedenáctiletý chlapec ujel rodičům autem, našli ho v Praze

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/NERATOVICE

Už pátý neohlášený výlet od svých rodičů absolvoval v uplynulých dnech teprve jedenáctiletý chlapec z Neratovic. Rodina nejdříve zjistila, že zmizelo auto zaparkované před domem. Pak zjistili i zmizení syna. V pondělí večer nezlomného tuláka našli lidé na pražské zastávce hromadné dopravy. Nebyl zraněn.

Článek

Otec nahlásil zmizení syna i svého vozu v neděli večer. Chlapec pravděpodobně odjel od domu rodičů v Neratovicích u Prahy vozem. To policisté později našli nedaleko.

Ihned se rozjela rozsáhlá pátrací akce, do které se v okolí Neratovic zapojilo šest desítek policistů, psovod a nasazen byl i vrtulník s termovizí. Nedělní pátrání i jeho pokračování v pondělí bylo bezvýsledné. V Neratovicích chlapec bydlí s otcem i nevlastní matkou a chodí zde do školy.

Chlapec podle všeho ale vyrazil do hlavního města. „Asi tři hodiny po odvysílání televizní pátrací relace zavolala na linku 158 žena, že chlapce shodného popisu našla na konečné zastávce autobusu v Praze - Písnici,“ řekl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Přivolaná hlídka na místě chlapce skutečně našla. Mužům zákona chlapec řekl, že skutečně utekl od rodičů a bojí se vrátit. Policisté ho převezli na svou služebnu a předali ho mělnickým kolegům, kteří ho předali rodině. „Policisté nyní vyšetřují, jestli se chlapec během útěku nedopustil trestné činnosti, nebo jestli se nestal její obětí,“ doplnil Bernášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám