Hlavní obsah

Policie omylem o víkendu zablokovala tisíce mobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Policie nechala během víkendu omylem zablokovat mobilní telefony stovkám až tisícům lidí v Česku. Za chybu zřejmě může policistka z Frýdku-Místku, která chtěla zablokovat pouze jedno číslo. Uvedla to v pondělí TV Nova.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Žena zadala jako výrobní číslo telefonu 14 nul, a tím blokovala přístroje, které si lidé koupili například v bazarech nebo zástavárnách. "U telefonu s tímto výrobním číslem se jedná o naklonované telefony, u kterých byl jejich operační systém odblokován ilegálně," řekl Nově mluvčí společnosti Vodafone Filip Hrubý.

"Na straně policie nebyl proveden správně ten ověřovací proces, který ověřuje číslo, které má být zablokováno," uvedla mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

Že mají blokovaný telefon, zjistili jen ti, kteří telefon znovu zapínali nebo cestovali a znova se na území ČR hlásili do sítě. Pokud se obrátili na svého operátora, většinou jim výpadek neuměl vysvětlit.

Policie se prostřednictvím svého mluvčího poškozeným lidem omluvila a uvedla, že zjišťuje, zda došlo k technické závadě, nebo k selhání lidského faktoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám