Hlavní obsah

Padáky byly funkční, parašutista je při letu ale neotevřel

Novinky, pno, mif
PROSTĚJOV
Aktualizováno

Tragický konec měl v neděli seskok padákem pro 44letého parašutistu na letišti v Prostějově. Při seskoku ho pravděpodobně postihly zdravotní potíže, kvůli kterým si nedokázal otevřít padák.

Článek

„Hlavní i záložní padák byl naprosto v pořádku. Prozatím z neznámých důvodů si ani jeden z padáků parašutista neotevřel,“ potvrdil Novinkám Přemysl Nosek, hlavní inspektor parašutismu Českého Aeroklubu.

Podle Noska skákal zkušený muž takzvaný dvojskok, kdy se se svým partnerem z výšky 4000 metrů držel za ruce. Ve výšce 1500 metrů se oba parašutisti rozdělili. Jeden z nich si však neotevřel hlavní ani záložní padák.

„Myslím si, že zkušený muž si padák neotevřel ze zdravotních důvodů. Tomu odpovídá i fakt, že parašutista padal v nezměněné parašutistické poloze až na zem,“ doplnil Nosek.

Neštěstí se stalo v neděli v půl jedné po poledni. "Při seskoku ze 4000 metrů se neotevřel hlavní ani záložní padák,“ řekla k nehodě v pondělí mluvčí prostějovské policie Alena Nedělníková. Doplnila, že muž byl vlastníkem oprávnění k seskokům.

Muž dopadl do pole vedle letiště a utrpěl smrtelná poranění, kterým na místě podlehl. "Policisté zajistili padák a další příslušenství a vše předali k odborné expertíze. Okolnosti nehody zatím vyšetřujeme,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám