Hlavní obsah

Policie dopadla po třech letech vraha studentky

Právo, Jiří Bednář

Husarský kousek se podařil východočeské kriminálce. Ve čtvrtek zatkli muže, podezřelého z brutální vraždy dvacetileté Dity Joudalové z Náchoda. Muž policii unikal více než tři roky.

Článek

„Bez široké spolupráce s občany a sdělovacími prostředky bychom jej zřejmě nedopadli,“ uvedla mluvčí východočeské policejní správy Iva Marková.

Poslední žádost o svědectví vydala policie minulý týden. Vyzvala všechny, kdo by mohli podat jakékoliv informace o řidiči tmavomodrého vozidla, které bylo v době vraždy poblíž místa činu. Šlo o značku Škoda a typ Favorit nebo Felicia. Právě řidiče modré felicie se nyní podařilo zadržet.

„Důvodně podezřelého muže policisté obvinili z trestného činu vraždy,“ řekla Marková. Další informace policisté odmítají poskytnout s poukazem na to, že nyní provádí další nezbytné úkony trestního řízení.

Dita Joudalová byla studentka Liberecké univerzity 2. července roku 2005 cestovala stopem z Náchoda do Liberce na brigádu. Podle tehdejších policejních informací se naposledy spojila s rodinou před polednem s tím, že jí ujel spoj. Ubodaná dívka byla týž den večer nalezena poblíž obce Keteň v příkopu u silnice vedoucí z Jičína na Kopidlno.

Původně policisté hledali řidiče lahvově zeleného auta typu Peugeot Partner, Citroën Berlingo či Renault Kangoo. Tohoto muže se během pátrání najít podařilo, ale ukázalo se, že pachatelem není.

Zatčený muž je středního věku. Hrozí mu až patnáct let odnětí svobody nebo trest výjimečný. „Existuje totiž podezření, že čin spáchal ze zavrženíhodné pohnutky,“ dodala Marková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám