Hlavní obsah

Další vykrádání dopisů v Břeclavi, zmizelo čtvrt miliónu korun

Novinky, toh
BŘECLAV

České poště se podařilo odhalit další případ vykrádání zásilek. Dva zaměstnanci pošty v Břeclavi vybrali z doporučených dopisů mířících na Slovensko hotovost ve výši čtvrt miliónu. Oba pachatelé se přiznali, dopadeni byli ve čtvrtek dopoledne.

Foto: ČTK

Vykradené poštovní zásilky z nedávného případu.

Článek

„Měli jsme podezření již od dubna letošního roku. Jedná se o dva zaměstnance, kteří se zaměřili na peníze v doporučených dopisech,“ řekl Novinkám mluvčí pošty Ivo Mravinac. Podle něj na poštu přišlo mnoho stížností a reklamací. Ty následně dopomohly k odhalení pachatelů.

Podle mluvčího se podobné případy z 99 procent odhalí. Navíc pošta poté, co v letech 2001 až 2006 čtyřiačtyřicetiletý muž ukradl 71 pytlů s dopisy, zpřísnila kontrolní mechanismy.

„Po stovkách hodinách pátraní po konkrétních vinících pošta v Břeclavi připravila zátah, který byl úspěšný. Každý z pachatelů se přiznal k jiné částce. Celkově šlo o 250 tisíc korun,“ vysvětlil Mravinac.

Zdůraznil, že velkým problémem je, že cennosti a peníze se nesmí posílat v dopisech. Za nedoručení takové zásilky je krytí 950 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám