Hlavní obsah

Policisté chytli muže, který v Břeclavi pět let vykrádal dopisy

Právo, ČTK, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV
Aktualizováno

Policisté dopadli muže, který má podle nich na svědomí vykrádání dopisů na břeclavském nádraží v letech 2001 až 2006. Z dopisů kradl peníze a cennosti. Policie už čtyřiačtyřicetiletého muže obvinila z krádeže a porušování listovního tajemství.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dopisy kradl amatérský filatelista. Známky si pak zakládal do alba.

Článek

„Policie po domovní prohlídce obvinila 44letého bývalého pracovníka pošty. Obviněný vydal věci, které odcizil z poštovních zásilek v době od roku 2001 do roku 2006,“ řekl břeclavský policejní mluvčí Milan Janůvka. Při prohlídce se podle náměstka břeclavské policie Jana Cupala našly i známky z odcizených dopisů.

„Je obviněný z trestného činu krádeže a z trestu porušování tajemství dopravovaných zpráv. Nejprve zcizoval známky a dopisy posílal dál do oběhu. Později začal z vlaku brát jeden až dva pytle zásilek, v nepoužívaném tunelu pak zásilky otvíral,“ popsal Janůvka. Během dvou měsíců by se měl dostat před soud. Zatím bude probíhat další vyšetřování

Muž ukradl 71 pytlů s dopisy, které pocházely hlavně z ciziny. Pytle našli v nepoužívaném tunelu dělníci letos na jaře. Muž nepracuje na poště od minulého roku.

Byla to mravenčí práce

Policisté pak začali zkoumat, kdo dopisy kradl. Vyšetřovatelé vycházeli ze seznamu zaměstnanců a vylučovací metodou zjišťovali, kdo měl službu. "Byla to mravenčí práce," řekl Janůvka.

Škoda zatím činí asi 11 000 Kč, ale může být i daleko vyšší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám