Hlavní obsah

Policie odložila případ krádeže u poslance Wolfa

Právo, jov, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policie odložila případ červencového vloupání do poslanecké kanceláře Petra Wolfa v Ostravě. Právo o tom ve čtvrtek informoval Wolf a potvrdila to i policie. Wolf se s takovým výsledkem nechtěl smířit, ale státní zástupce jeho stížnost zamítl.

Foto: ČTK

Poslanec Petr Wolf

Článek

„V dané lhůtě do tří dnů jsem se odvolal, protože policie podle mne nevyužila všech prostředků, které může využít,“ sdělil poslanec Právu. Wolf je stále přesvědčen, že nešlo o obyčejnou krádež. „Nevěřím, že ti lidé tam jen šli krást,“ uvedl.

Zloději v červenci vypáčili vstupní dveře do jeho kanceláře a ukradli notebook, čímž způsobili škodu zhruba 35 tisíc korun. Policii kontaktoval Jiří Kuna, který Wolfovi kancelář pronajímá. Uvedl, že slyšel o patro níže bouchnutí, a když tam sešel, uviděl dva muže u dveří kanceláře. Zdálo se mu to podezřelé, a proto zavolal Wolfovu manželku. Ta řekla, ať okamžitě volá policii. Muži mezitím z kanceláře utekli.

Wolf koncem června vystoupil z poslaneckého klubu ČSSD, následně pak i ze soc. dem. Nyní je nezařazený.

Odložení případu krádeže ve Wolfově kanceláři Právu potvrdila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Nepodařily se zjistit skutečnosti, které by vedly ke konkrétní osobě,“ vysvětlila a potvrdila zároveň, že Wolf podal proti usnesení stížnost. „Tu ale státní zástupce zamítl jako neodůvodněnou, neboť policejní orgány podle něj postupovaly v souladu se zákonem a využily všech zákonných prostředků,“ dodala Holčáková.

Upozornila navíc, že odložení neznamená uložení případu ad acta, ale že policie bude v tomto případě stejně jako v ostatních i nadále prověřovat zjištěné skutečnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám