Hlavní obsah

Záchranáři otvírají čtyři nové základny ve středních Čechách

Novinky, pno
KLADNO
Aktualizováno

Středočeská záchranná služba v následujících dnech uvede postupně do provozu čtyři nová výjezdová stanoviště záchranné služby. Zdravotníci budou nově vyjíždět k pacientům také ze Zdib, Zbraslavic, Roztok a Březnice.

Článek

Slavnostní otevření stanoviště v Ústecké ulici ve Zdibech proběhne už tento pátek. Postupně pak záchranáři do devátého října otevřou i ostatní stanice pro posádky sanitek a lékařských vozů. Většina nových stanovišť je plánována jako stanoviště rychlé zdravotnické pomoci, jejíž posádku tvoří řidič a sestra či záchranář.

„Nová výjezdová stanoviště otevíráme především pro dosažení lepších dojezdových časů v určených částech regionu a pokrytí hůře dostupných oblastí. Tím dojde samozřejmě ke zrychlení a zlepšení péče záchranné služby,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Doplnila, že záchranáři mají nyní dojezdový čas patnáct minut.

Zbývajících pět stanovišť na území Středočeského kraje plánují záchranáři otevřít do konce roku 2009. Zdravotníci pak budou sídlit také v Mšenu na Mělnicku, Ostředku na Benešovsku, Slapech, Benátkách nad Jizerou a v Mnichově Hradišti.

Záchranáři do rekonstrukcí a úprav prostor pro posádky na nových stanovištích investovali více než dva milióny korun.

Do nynějška bylo ve středních Čechách celkem 35 výjezdových stanovišť, v létě navíc o dvě vodní. Třicet stanovišť a vodní v létě zajišťuje středočeská záchranná služba, čtyři asociace samaritánů a jedno záchranná služba Trans Hospital.

Reklama

Výběr článků

Načítám