Hlavní obsah

Soud propustil z vazby údajného komplice z loupeže století Čermáka

Právo, rak, jt
PRAHA
Aktualizováno

Pražský městský soud v pondělí rozhodl o propuštění z vazby Milana Čermáka, údajného komplice Františka Procházky z loupeže století z konce loňského roku. Právu to potvrdil mluvčí městského soudu v Praze Petr Kulawiak. Čermák věznici opustil okolo 15. hodiny.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Čermák byl po výstupní prohlídce propuštěn. Právu to potvrdil jeho advokát Richard Němec. Soud se tak rozhodl poté, co schválil desetimiliónovou kauci, kterou Čermákova manželka již složila.

Obhájce Čermáka Jiří Teryngel minulý týden uvedl, že kauci složila už ve středu manželka. Ta si na ní půjčila. Původně se advokát domníval, že by mohl být Čermák propuštěn minulý týden v pátek, soud ale rozhodl až v pondělí.

Jednapadesátiletý Milan Čermák pomáhal Františku Procházkovi plánovat obrovskou krádež v trezoru firmy G4S. Procházka poté zmizel, policie po něm i ztracené půlmiliardě pátrá.

"Krádež století" se stala loni 1. prosince v areálu agentury G4S. Do objektu vjela dodávka maskovaná jako firemní vůz agentury a pachatel do auta naložil ukradené peníze. Hlavním aktérem krádeže byl podle vyšetřovatelů zaměstnanec G4S Procházka.

Čermák údajně řídil dodávku. Svědčí o tom prý pachová stopa. Policisté zadrželi Čermáka letos v březnu. Při domovní prohlídce našli podle médií větší množství telefonních SIM karet, počítačových čipů a také několik legálně držených zbraní, mimo jiné i americkou pušku M16.

V zadním sedadle jeho terénního auta byly údajně schované tři milióny korun, dalších několik set tisíc bylo v domě. Při prohlídce se našla i mačeta a sekera se stopami lidské krve.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám