Hlavní obsah

Mladík vraždil šroubovákem, policisté ho záhy dopadli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Jednadvacetiletý mladík ubodal v sobotu ráno šroubovákem o devět let staršího muže v restauraci v Ostravě Hrabůvce. O několik desítek minut později ho policisté dopadli, uvedla mluvčí severomoravské police Soňa Štětínská. Policejní komisař jej v sobotu odpoledne obvinil z vraždy.

Článek

„Z kriminalistického hlediska to nebylo nijak složité,“ uvedla po Novinky mluvčí. „Výpovědi svědků ukázaly, kam máme jít. Mladík totiž nezůstal po incidentu na místě, ale odešel domů, do jiné části Ostravy. Tam ale pobyl jen pár desítek minut, než si pro něho policisté přišli," řekla Štětínská.

Oba muži se podle svědků pohádali. Mladší pak zaútočil na staršího šroubovákem. Pobodal ho na těle i na hlavě. Muž na místě zemřel.

Policisté orientační dechovou zkouškou zjistili, že podezřelý muž má více než 1,5 promile alkoholu v dechu. Podle svědků pil i druhý muž, to však musí potvrdit pitva.

Štětínská také sdělila, že nic nenasvědčuje tomu, že by mezi muži existoval nějaký vážnější spor, jaký by byly třeba dluhy. Oba se však znali.

Soud během pondělí rozhodně o vzetí muže do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám