Hlavní obsah

Po nehodě u Bílovic zůstali tři mrtví, auto narazilo do domu

Právo, Novinky, ČTK, Jiří Růžička, aš
Aktualizováno

Životy tří osob si vyžádala dopravní nehoda v obci Bílovice na Uherskohradišťsku. Osobní automobil tam v neděli odpoledne narazil do rodinného domku. Silnice v místě nehody je zcela neprůjezdná a doprava je vedena po objízdných trasách. Tento víkend si vyžádal na silnicích již sedm obětí.

Článek

Sedmadvacetiletý řidič osobního automobilu tam po půl druhé odpoledne při průjezdu zatáčkou narazil do rodinného domu.

„Řidič nevybral tu zatáčku a vjel do domu,“ řekla Novinkám mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková. „Na místě nehody zemřel řidič a jeho 56letá spolujezdkyně. Další 21letá spolujezdkyně zemřela po vyproštění z vozidla,“ dodala mluvčí s tím, že nikdo další zraněn nebyl. 

Ještě ve tři čtvrtě na pět podle ní policisté zasahovali na místě nehody.

:. Hasiči vyprošťují těla obětí. Foto: HZS Zlínského kraje

„Krátce po 13. hodině byli hasiči požádáni o pomoc při havárii auta v Bílovicích. Podle svědků nejdříve řidič osobního auta Fiat Punto riskantně předjížděl jiné vozidlo v klesání do obce směrem od Březolup. Vozidlu urazil zpětné zrcátko a dál pokračoval vysokou rychlostí do nepřehledné zatáčky, kterou projel a pak narazil do rekonstruovaného rodinného domu a zaparkovaného osobního auta,“ popsal tragickou nehodu mluvčí HZS Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Hasiči byli na místě do sedmi minut od výjezdu a okamžitě začali vyprošťovat těžce zraněnou spolujezdkyni z předního sedadla, která byla jediná připoutaná bezpečnostním pásem.

„Zdemolovaný vrak byl ale těžkou překážkou, hasičům trvalo vyprošťování takřka půl hodiny. Jednadvacetiletá dívka byla v kritickém stavu vytažena a přenesena do připraveného vozidla zdravotnické záchranné služby. Lékaři a zdravotníci pak další půl hodiny bojovali o její život, ale marně,“ konstatoval Mitáček.

Kvůli nehodě byla uzavřena silnice druhé třídy číslo 497 vedoucí z Uherského Hradiště do Zlína přes Březolupy.

Tragický víkend

Končící víkend na českých a moravských silnicích se zařadí k těm tragickým. Podle předběžných informací zahynulo v sobotu a v neděli při dopravních nehodách sedm lidí. Minulý víkend jich zemřelo pět a před 14 dny čtyři. Celkem od počátku tohoto roku zemřelo při dopravních nehodách podle neoficiálních informací téměř 650 lidí. Loni zemřelo za stejnou dobu přes 730 lidí.

V sobotu zemřel jeden muž při nehodě osobního auta u obce Druhanov na Havlíčkobrodsku. Vůz zřejmě sjel ze silnice a převrátil se. Další řidič osobního vozu zemřel týž den mezi Děčínem a Ústím nad Labem, kde zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a jeho auto prorazilo svodidla a skončilo na břehu řeky Labe.

V Lysé nad Labem na Nymbursku našli v neděli v příkopu u silnice kolegové mrtvého devětadvacetiletého ukrajinského dělníka, kterého srazilo auto, jehož řidič ujel.

Smutnou bilanci uzavírá sobotní smrt motocyklového kaskadéra Pavla Hanzlíka, který se zabil při exhibiční jízdě v areálu pivovaru Budvar v Českých Budějovicích, kde nezvládl jízdu na motorce.. V policejních statistikách se tento případ ale neobjeví, protože se nehoda nestala na silnici. 

Při dvou nehodách bylo zraněno šest lidí

Tři vážně zraněné si v neděli dopoledne vyžádala srážka dvou aut v obci Velká Polom na Opavsku. Těžce zraněn byl i sedmiletý chlapec. "Osmnáctiletá dívka utrpěla středně těžké až těžké poranění. S poruchou vědomí a otřesem mozku byla po ošetření předána do péče urgentního příjmu Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy," řekl mluvčí záchranné služby. Sedmiletý chlapec utrpěl těžká poranění nohou.

Tři muži utrpěli zranění při dopravní nehodě, která se stala v noci na neděli u Ketkovic na Brněnsku. Dodávka narazila do stromu; když jednadvacetiletý řidič za rychlé jízdy nezvládl levotočivou zatáčku. Řidič byl připoután a vyvázl s lehkým zraněním. Jeho dva spolucestující ale připoutáni nebyli a jsou na tom podstatně hůře. Pětadvacetiletý muž utrpěl nejen otřes mozku, a měl příznaky poranění páteře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám