Hlavní obsah

Známý motocyklový kaskadér se zabil při exhibici v Budvaru

– ČESKÉ BUDĚJOVICE • Aktualizováno

Devětatřicetiletý řidič motocyklu z Kladenska se v sobotu odpoledne zabil při exhibiční jízdě v areálu pivovaru Budvar v Českých Budějovicích. Žádný z diváků nebyl zraněn. Řekl to jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Budova Budvaru v Českých Budjěovicích

Článek

Podle televize Nova šlo o známého motocyklového kaskadéra Pavla Hanzlíka. Muž nezvládl jízdu na motorce, narazil do překážky a těžce se zranil.

Ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý upřesnil, že během ukázkové jízdy na zadním kole motocykl spadl a kaskadér tělem narazil do zdi provozní budovy a betonového obrubníku.

"Následkem pádu utrpěl těžká poranění hrudníku, končetin a nejspíš i hlavy a páteře," uvedl. Už při příjezdu záchranářů nejevil muž známky života. Dvě posádky se marně pokoušely o obnovení životních funkcí, avšak muž podlehl na místě těžkým poraněním.

Policejní mluvčí k smutné události ještě dodal, že neovladatelný motocykl po nehodě narazil do nákladního vozu, o který se zastavil. Naštěstí nezranil žádného z přihlížejících diváků.

Policisté nebudou havárii vyšetřovat jako klasickou dopravní nehodu, protože se nestala na veřejné komunikaci a  půjde zřejmě o nešťastnou událost.

Na akci, kterou pivovar pořádal k výročí značky Pardál, bylo mnoho návštěvníků. Tragédií celá oslava skončila.

Reklama

Výběr článků

Načítám