Hlavní obsah

Pitka Ukrajinců skončila vraždou

Novinky, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Krajský soud v Plzni začal v pondělí projednávat vraždu 41letého Ukrajince Petro Bakerskiho z loňského června v Odravě na Chebsku. Podle obžaloby ho nožem pobodal o rok starší Andrej Rybak ze Lvova, který vraždu popírá a odvolává se na vzájemné dlouhodobé přátelství.

Foto: Tomáš Horyna

Budova radnice v České Kamenici.

Článek

"Petro byl můj kamarád odmalička, byli jsme sousedé, nikdy jsme se nehádali. Myslím, že jsem to nemohl udělat," uvedl sklíčeně Rybak. Bakerski zemřel na následky zranění srdce, srdečnice a jater před mobilní obytnou buňkou, kde byl na návštěvě u Rybaka.

Rybak pil celý den

Podle výpovědi Rybaka šel osudného dne ráno na ryby, vzal si s sebou placatici vodky, během odpoledne s pitím pokračoval. Večer se sešel ve své buňce s poškozeným a dalším Ukrajincem.

"Ten ale pak odešel, Petro šel ven a já usnul. Vzbudily mě až nějaké hlasy. Když jsem se probral, viděl jsem na podlaze nějakou krev, vyšel jsem ven a tam ležel Petro a u něho byl Honza Hemr, co bydlel ve vedlejší buňce. Nechtěl mě k Petrovi pustit ani říct, co se s Petrem stalo, praštil mě dvakrát do hlavy...vrátil jsem se a uložil se k spánku. Za chvíli mě pak odvedli policisté," uvedl před soudem Rybak.

Svědectví souseda

Podle Hemrovi výpovědi, který se ale v pondělí jako hlavní svědek nedostavil, měl potácející se Petro vyjít z buňky se slovy "on mě zabil, šel na mě s nožem". Hemr tak vydedukoval, že útočníkem byl Rybakov. Pokud se tento svědek dostaví zítra k soudu, může být vynesen rozsudek.

Obžalovanému hrozí až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám