Hlavní obsah

Ostravu čekají večer policejní manévry, jaké ještě nezažila

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policejní manévry, jaké ještě Ostrava nezažila, budou provázet čtvrteční utkání fotbalového Baníku a Spartaku Moskva. Policie nenechala nic náhodě a povolala posily nejen ze sousedních krajů a z Brna, ale také z Polska.

Článek

V současné době je v Ostravě podle policejních informací několik desítek fanoušků Spartaku, největší nápor se očekává v odpoledních hodinách. Přitom ruští fanoušci nejsou tím největším rizikem. Spolu se dvěma stovkami Rusů totiž do Ostravy údajně přijede i několik stovek fotbalových výtržníků z polské Poznaně, kteří patří mezi chuligány mezi ty nejobávanější a kteří přijedou podpořit právě moskevský Spartak.

Policie má informace, že se polští fanoušci, kteří nebudou mít na utkání vstupenku, budou pokoušet za každou cenu proniknout na stadión Bazaly. Fotbalové utkání začíná v 18.45 hodin. V Ostravě bude nasazeno mimo jiné 350 policejních těžkooděnců, což je zhruba trojnásobek oproti jiným rizikovým zápasům.

„Po poledni bude nasazen vrtulník, který bude monitorovat situaci ve městě. V pohotovosti je antikonfliktní tým, který má na starosti především komunikaci s fanoušky obou týmů,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Ve městě bude podle ní také velké množství mezinárodních hlídek, složených z českých a polských policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám