Hlavní obsah

Důchodci se zlodějům ubránili francouzskou holí

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

Nemilé překvapení čekalo na dvojici zlodějů, kteří si v úterý vyhlédli v Kroměříži dům místních 82letých manželů. Trik s kontrolou vodoměru tentokrát nezabral, starší manželé svůj majetek ubránili. Starší paní přitom hnala z domu zloděje i francouzskou holí.

Článek

Nezvaná návštěva začala dopoledne dlouhým zvoněním, na které reagoval důchodce pootevřením dveří. Ty pak rozrazila asi třicetiletá žena silnější postavy a s tvrzením, že jde změřit vodoměr, hledala cestu do sklepa.

Starší muž svého správce vodoměru ale znal osobně a hned věděl, že jde o nezvanou návštěvu. V cestě do útrob domu se ženě snažil bránit, dohonil ji až u sklepa. Tam se začali přetahovat, načež muž agresivní návštěvnici vytlačil až ke vstupním dveřím a nakonec ji dostal z domu. Na ulici nikdo nebyl, a tak za mužova křiku o pomoc žena utekla.

Manévr ženy se sklepem byl ale jen zastírací manévr, jak otevřít domovní dveře. Mezitím totiž využil otevřených vstupních dveří komplic samozvané kontrolorky a vešel do jednoho z pokojů v přízemí. Tam ho našla žena, kterou z kuchyně přilákal křik manžela z chodby.

„Důchodkyně na něho začala v pokoji křičet, co dělá v jejich domě a aby okamžitě odešel. Při tom mu před obličejem šermovala francouzskou holí, kterou používá, protože špatně chodí. Neznámý muž se vylekal a utekl,“ řekla mluvčí policie v Kroměříži Květoslava Malenovská.

Také druhému zloději bylo kolem třiceti let, dvojici se podařilo utéct a policie po ní pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám