Hlavní obsah

Za vraždu dvouleté dívenky půjde muž na 15 let do vězení

PRAHA

Vrchní soud v Praze ve středečním odvolacím řízení pravomocně rozhodl, že pětatřicetiletý Tomáš Vyskočil půjde za vraždu dvouleté dcery své přítelkyně z loňského roku na patnáct let do vězení. Potvrdil tak původní verdikt soudu v Hradci Králové.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Tomáš Vyskočil v jednací síni královéhradeckého soudu.

Článek

Muž dítě několikrát silně udeřil do hlavy v době, kdy jí ve svém bytě hlídal. Dívka na následky vážných poranění zemřela. Trest si Vyskočil odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou. Kromě toho musí otci dítěte zaplatit 244 000 korun, dalších 157 tisíc korun zaplatí zdravotní pojišťovně.

Smutná událost se stala loni v srpnu v Chocni na Orlickoústecku, když byl Vyskočil s dítětem sám doma. Dívka začala krvácet do mozku a upadla do bezvědomí. Po návratu přítelkyně domů s ní Vyskočil dítě odvezl do nemocnice, aniž lékařům sdělil možnou příčinu bezvědomí. Po pěti dnech v nemocnici holčička zemřela.

Vyskočil tvrdil, že dívku nikdy neuhodil a že si nedokáže vysvětlit, jak k její smrti došlo. Pouze si prý všiml, že dívka polehává na gauči, jinak ale nic zvláštního nepozoroval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám